VEČSTANOVANJSKI OBJEKT PRISOJA RADLJE OB DRAVI

PRISOJA RADLJE OB DRAVI

Večstanovanjski objekt Prisoja Radlje gradimo iz treh, konstrukcijsko ločenih, vendar vizualno povezanih lamel (lamela A, B in C). Objekt gradimo v 5 etažah. V posamezni etaži najdemo:

  • v kleti so shrambe vseh stanovanjih enot (22 shramb), energetski prostor, komunikacije in prostor za čistila,
  • v pritlični etaži so pokrita parkirna mesta za vozila lastnikov stanovanj (17 parkirišč), glavni in stranski vhod v objekt, prostor za kolesa, prostor za smetarnike ter komunikacije,
  • v 1. nadstropju, 2. nadstropju, 3. nadstropju ter 4. nadstropju so stanovanja (skupaj 22 stanovanj), ki so medsebojno povezana s komunikacijami.

Izberite nadstropje

Predmet prodaje je lamela A večstanovanjskega objekta Prisoja:

Splošno:

Lamela A večstanovanjskega objekta Prisoja obsega 22 stanovanj, ki so pozicionirana v 1., 2., 3. in 4. nadstropju objekta. Stanovanja so različnih velikost (od slabih 50m2 do 150m2) in različnega števila sob (od 2 sobnih do 4 sobnih). Velikost stanovanj in razporeditev posameznih prostorov kot tudi pripadajoče shrambe so razvidne iz načrta objekta. V vsako stanovanje vstopamo s skupnega hodnika – komunikacije. Vsako stanovanje ima bodisi ložo ali teraso. V objekt smo umestili dvigalo, ki medsebojno povezuje vse etaže objekta. Vertikalna komunikacija po objektu je možna tudi po stopnišču.

Dostop do objekta in komunikacije ter skupni prostori:

Dostop do objekta je možen z javne ulice Prisoja. Ob objektu smo pozicionirali pokrita lastniška parkirna mesta (nadstrešnice), skupna nepokrita parkirna mesta ter parkirna mesta za invalide. V pritličje objekta smo umestili pokrita lastniška parkirna mesta iz katerih je možno urediti tudi garaže. Zunanja ureditev objekta je izvedena v skladu s projektom, dostopne ceste so ustrezne širine. V cesti je zasnovan ločen sistem odvodnje padavinske in komunalne odpadne vode iz objekta. Vhod v objekt smo uredili preko glavnega in stranskega vhoda v pritličju objekta. Na glavnem vhodu v objekt so nameščeni domofon in poštni nabiralniki. V pritličju objekta najdemo še prostor za smetarnike in prostor za kolesa, v katerem je nameščen še trokadero za potrebe čistilke. V pritličju objekta so števci za porabo električne energije. Komunikacija po objektu poteka po hodnikih in vertikalno po stopnišču ali s pomočjo dvigala. Z dvigalom je možen dostop v vse etaže objekta.

Konstrukcija:

Konstrukcija objekta je armiranobetonska. Objekt smo temeljili na temeljni plošči ustrezne debeline. Kletne stene so v celoti armiranobetonske. Tudi v pritličju in stanovanjskih etažah so prečne in stene stopniščnega jedra ter dvigalnega jaška v celoti armiranobetonske. Zunanje stene na vzhodni in zahodni strani objekta so opečne (Porotherm 25cm), medtem ko so stene med hodnikom in posameznimi stanovanji pozidane iz zvočno izolativnih zidakov iz Silke debeline 20cm. Vse etažne plošče so armiranobetonske. Notranje predelne stene med posameznimi prostori znotraj samih stanovanj so mavčno-kartonske z ustrezno toplotno in zvočno izolativnostjo.

Toplotna izolacija sten in stropov objekta:

Vse kletne stene in strop v kleti smo toplotno izolirali z izolacijo XPS (estrudirani polistiren) ali kombivolom debeline 10cm. Zunanje stene objekta so na mestih stanovanj obložene s kontaktno fasado s toplotno izolacijo v kombinaciji iz EPS (ekspandirani polistiren) in volne (izvedba glede na požarno študijo) v debelini 18cm. Z 18cm izolacijo je izoliran tudi stop nad parkirnimi mesti v pritličju objekta. Streha je izolirana z izolacijo iz ESP v debelini 25cm. Vse stene v notranjosti objekta med posameznimi stanovanji in med stanovanji in komunikacijami smo izolirali z izolacijo iz mineralne volne v debelini 5cm ter dvojno mavčno-kartonsko oblogo na podkonstrukciji. Pod estrihe smo namestili toplotno izolacijo v debelini do 8cm iz ESP (upoštevana tudi izolacija sistemske plošče talnega gretja). EPS v tlakih objekta smo vgradili z lastnostmi proti udarnemu zvoku.

Streha:

Streho objekta smo izvedli v minimalnem naklonu do 2% - naklon je izveden z izolacijo v naklonu iz ESP. Streha bo pokrita s FPO folijo debeline 1,8mm. Folija smo zaščitili s slojem prodca v debelini do 5cm. Na strehi so nameščene kupole za odvod dima s stopnišč v primeru požara – vse skladno s požarno študijo in obenem za dostop na streho za potrebe vzdržavanja strehe. Terase objekta smo izolirali z izolacijo iz poliuretanske pene (PIR), ki ima bistveno boljšo izolativnost od ESP, da je višinska razlika med tlakom na terasi in tlakom v stanovanju čim manjša. Odvodnjavanje strehe smo izvedli z odtočnimi cevmi na zunanji strani fasade objekta.

Stavno pohištvo:

Vso zunanje stavbno pohištvo na objektu smo izvedli v PVC, na notranji strani v beli barvi, na zunanji strani v sivi barvi. Zasteklitev vseh PVC elementov so troslojne, toplotna prevodnost tipičnega elementa znaša ≤0,9Wm2K.  Vsa balkonska vrata na terase in na lože bodo drsna. Vsa okna so opremljena z žaluzijami na ročni pogon, na izhodih na terase in balkone na elektro pogon. Glavni in stranski vhod v objekt sta izvedena z ALU steklenimi vrati. Vsa notranja vrata po objektu na komunikacijah so kovinska, nekatera v skladu z zahtevami iz požarne študije tudi požarno odporna. Vhodna vrata v stanovanja so kovinska, požarno odporna, protivlomna in opremljena s kukalom – višina vrat je 210cm. Notranja vrata v stanovanjih so lesena, svetle višine 210cm, površinsko obdelana s CPL folijo. Stene in vrata v shrambah v kleti so izvedene iz smrekovih panelnih plošč. Zunanje police so aluminijaste, notranje iz PVC.

Tlaki, zaključne obdelave:

 Tlak v stanovanjih je sestavljen iz toplotne in zvočno izolativne izolacije EPS, sistemske plošče talnega gretja, razvoda talnega gretja in estriha debeline cca. 5cm. Na skupnih hodnikih je tlak izveden iz toplotne in zvočno izolativne izolacije EPS ter estriha debeline cca. 5cm. V stanovanjih so tla in stene (do stropa v kopalnicah ter WC-jih) obložene s kopalniškimi keramičnimi ploščicami (neto nabavna cena keramike 10,00 EUR/m2). V tehničnih prostorih, ložah in na hodnikih so v stanovanjih tla obložena s talno granitogres keramiko, ki je zakjučena z nizkostensko obrobo (neto nabavna cena keramike 10,00 EUR/m2). Z granitogres keramiko z nizkostensko obrobo so obloženi tudi skupni hodniki ter stopnišča po objektu. Tla v vseh sobah, spalnicah, bivalnih prostorih, jedilnicah in kuhinjah so finalno obložena z gotovim hrastovim parketom (neto nabavna cena 18,00 EUR/m2). Terase stanovanj v 4. nadstropju so končno obdelane s betonskimi ploščami na distančnikih. Terase v osnovi niso nadkrite z nadsteškom. Tla v kleti, v prostoru kolesarnice in prostoru za smetarnike so obdelana z zaglajenim betonom in po potrebi zaščitena z betonsko barvo.  Vse stene in stropi po objektu so opleskani z belo disperzijsko barvo. Stene na skupnih stopniščih in hodnikih so dodatno zaščitene s pralno barvo. Ograje na skupnih stopniščih, na ložah in terasah so kovinske.

Strojne inštalacije:

Objekt je priključen na obstoječe kanalizacijsko omrežje pod pogoji soglasodajalca. Priključek na vodovod se je izvedel na javno vodovodno omrežje pod pogoji soglasodajalca. Objekt ima en skupni vodovodni števec in v vsaki etaži za posamezna pripadajoča stanovanja odštevalne števce.

Ogrevanje stanovanj je centralno s skupno toplotno črpalko v energetskem prostoru v kleti objekta. Zunanja enota toplotne črpalke je postavljena na zahodni strani objekta.  Vsako stanovanje ima svoj kalorimeter, ki je nameščen na skupnem hodniku v vsakem posameznem nadstropju objekta. Poraba toplote se bo zaračunavala na osnovi velikosti stanovanja in porabe glede na stanje kalorimetra v skladu z zakonskimi določili. Gretje posameznih stanovanj je talno. Omarice za talno gretje so nameščene v samih stanovanjih.

Vsako stanovanje ima vgrajeno predpripravo za klimatsko napravo. Zunanje enote klimatskih naprav so bodisi v pritličju objekta, bodisi na strehi. Prezračevanje je predvideno naravno, skozi okna. V sanitarijah je prezračevanje izvedeno preko vgrajenih ventilatorjev. Kuhinjske nape so predvidene kot filtrske, brez priklopov na razvod za prezračevanje. Odtočna kanalizacija je v PVC izvedbi. Vse vertikale (za prezračevanje, odtočno kanalizacijo, hlajenje, odvod kondenza) so izvedene s Sigmanova elementi.

V prodajni ceni je zajeta sledeča sanitarna oprema: Kolpa san kopalna kad tip Elektra 70/170 ali tuš kad Canary 90x90, Kolpa san kopalniški blok tip Pixor II 76 bele barve, Villeroy & Boch O.novo WC bela viseča školjka in Geberit Kombifix podometni kotliček s tipko samba bela. V primeru da ima stanovanje ločen WC, je v prostoru WC-ja montiran še umivalnik Villeroy & Boch O.novo širine do 450mm. Drobni inventar v kopalnici (metlica za WC, ogledala, držalo za WC papir…) niso zajeti v ceni. Armature so Hansgrohe Logis. Tuš kabina ni zajeta v ceni, prav tako ni zajet bide.

Elektro instalacije:

Objekt je priključen na obstoječe električno omrežje. Električni števci za posamezna stanovanja in skupno rabo so nameščeni v pritličju objekta. Električne inštalacije obsegajo šibki in jaki tok po načrtu, 1 razdelilec, stikala in vtičnice programa Modul proizvajalca Tem Čatež. Vsaka shramba v kleti ima svetilko in vtičnico, ki bo vezana na razdelilec v stanovanju. Vsako stanovanje ima priklop na telefon in CATV. V mokrih prostorih je montirana plafonjera, v ostalih sobah samo navadna sijalka. Pred vhodom v stanovanje je stikalo za zvonec. V pritličju je montiran tudi domofon. Na skupnih hodnikih in stopniščih prostorih so zmontirane plafonjere, ki se prižigajo senzorsko, in zasilna razsvetljava po predpisih. Objekt je ustrezno ozemljen. Strelovod je izveden na strehi objekta in fasadi. V ceni električnih inštalacij ni zajeto: inštalacije indirektne svetlobe, ambientalne svetlobe, ipd.

Ostala določila:

 V teku same  gradnje in v času obratovanja objekta lahko pride do pojavov, ki niso predmet reklamacije v garancijski dobi in ne vplivajo na spremembo cene nepremičnine. Takšni pojavi so:

  • posedki tal ob objektu do 5cm,
  • razbarvanje fasade  zaradi pregrevanja in razpada pigmentov v fasadni barvi,
  • lasaste razpoke, ki se lahko pojavijo na notranjih stenah zaradi sušenja ometov, betona ali zidakov,
  • razpoke na stikih različnih materialov (npr. opeka – montažne plošče),
  • dejanske površine od projektiranih lahko odstopajo ±3%.

Nival invest, d.o.o.

Marko Peter, direktor